Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Veelgestelde Vragen

Op deze pagina vind u een overzicht met meest gestelde vragen bij onze klantenservice. Deze wordt regelmatig geüpdatet
Mocht u op dit ogenblik vragen hebben waarop u het antwoord niet kunt vinden, kunt u deze kwijt in het contactformulier
Ook kunt u tijdens kantooruren (08.30-16.30) contact met ons opnemen via telefoonnummer 0031(0)592-261926

Inhoud

 

 

Ik zoek een product, maar kan het niet vinden op uw website

 

Nedaplast vertegenwoordigt een aantal grote Europese recycling fabrikanten op de Nederlandse markt. Deze hebben een gecombineerd gamma van enkele duizenden producten. Hiervan is een selectie van +/- 1200 producten aanwezig in onze webshop. Mocht u op zoek zijn naar iets wat u niet kunt vinden, neem dan contact met ons op. In veel gevallen kunnen wij u voorzien van het product en/of de maatvoering waar u naar zoekt, of een werkbaar alternatief voorstellen. Daarnaast is Nedaplast in veel gevallen in staat maatwerk te leveren voor uw project of ontwerp. Sommige constructies zijn echter niet wenselijk of geheel onmogelijk. (plankjes van 2 cm dik voor een balkon op de 8ste verdieping vinden wij bijvoorbeeld geen goed idee). In dat geval verkopen we u liever niets en geven u het advies een ander materiaal te nemen, dan dat we het risico lopen op een onbevredigend of onwenselijk eindresultaat. 

 

Ik heb maar (x) cm nodig

 

Nedaplast verkoopt artikelen per stuk, in de formaten zoals deze worden aangeboden door de producent. Wij kunnen tegen een geringe vergoeding uw artikel(en) op maat voor u afkorten. Het eventuele zaagrestant wordt desgewenst mee verzonden. Overige resten worden aangeboden bij een afvalverwerker die het materiaal weer recyclet. U betaalt echter de stuksprijs van het artikel, en niet de "gewenste afgenomen lengte". Wij verkopen geen artikelen per meter, altijd per maatvoering zoals aangeboden op de website.  U kunt rustig offerte aanvragen voor een aantal lopende meters, wij rekenen deze voor u om naar de gewenste artikelen in de voor u voordeligste maatvoering. Zaagkosten worden hierin apart berekend. 

 

Bewerkingen door Nedaplast

 

Zoals hierboven vermeld, Nedaplast kan uw artikel voor u bewerken. Wij kunnen artikelen afkorten, zagen onder een hoek, frezen, boren, verstevigen met staal etc. Let op ! Niet alle bewerkingen zijn mogelijk / wenselijk. We zullen bijvoorbeeld geen planken in de lengterichting verzagen (kunststof profielen kennen een inwendige spanning, en het verzagen van een artikel in de lengterichting zal resulteren in een kromming / buiging van het profiel). Een zaagsnede geeft +/- 4 mm zaagverlies. Niet alle bewerkingen zijn mogelijk, daarom kunt u voor de aanvraag van bewerkingen niet terecht in de webshop. Vraag hiervoor een vrijblijvende offerte aan per telefoon, email, of het contactformulier. Dit geldt tevens voor plaatsing en installatie van meubilair op locatie. 

 

Minimum bestelbedrag ?

 

Wij hanteren een minimum bestelbedrag van €200,- exclusief BTW. U krijgt een melding als u bestellingen probeert te plaatsen beneden de € 200,- U kunt nog steeds zaken aankopen onder dit bedrag, maar uitsluitend op locatie. Wij verzenden geen orders meer beneden de € 200,- ex BTW. We hebben afgelopen decennium ook kleinere orders geleverd via de post, maar daar komt dusdanig veel handling bij kijken dat het simpelweg niet rendabel is dit te blijven doen. We helpen iedereen met liefde en plezier aan zijn materialen, maar uiteindelijk verdienen we hier ook onze boterham mee, en dat gaat niet als we zaken moeten verzamelen, verpakken en naar een postkantoor brengen voor orders waarbij de verzendkosten hoger zijn dan de winst op die producten. Daarnaast zijn de transportkosten voor vrachtvervoer dusdanig gestegen dat bij lagere orderbedragen de transportkosten onevenredig duur zijn t.o.v de materialen. U kunt echter nog steeds een aanvraag indienen per email of het contactformulier, waarna u van ons een vrijblijvende offerte op maat retour krijgt. U zit nergens aan vast en kunt ons aanbod rustig vergelijken met andere aanbieders. Met het grootste assortiment en actieve voorraad in Nederland, de benodigde expertise, onze gekende dienstverlening en de beste prijs kwaliteit verhoudingen hebben wij er alle vertrouwen in dat wij ook voor u de juiste leverancier zijn. 

 

Alles over het verzenden van bestellingen

 

Wij berekenen als groothandel zijnde  transportkosten niet vooraf door in de prijzen. Daardoor staan wij scherp in de markt, en betaalt u niet teveel wanneer u de goederen zelf komt halen. Vervoer is een logistieke dienst die wij uitbesteden. De website kan becijferen wat deze dienst kost. De vrachtvervoerder waar wij mee werken rijdt vanaf € 69,- excl. BTW. Met meer dan 400 vrachtauto's kunnen zij zeer snel leveren, door heel Europa. Zij leveren standaard tussen 8.00 en 17.00 uur. Het is sinds 2022 niet meer mogelijk tijdsleveringen in te plannen, tenzij het volle trailers materiaal betreft. Voor alle informatie betreffende het versturen van goederen hebben we een aparte pagina aangemaakt. Klik hier voor een uitgebreide uitleg over verzending, wat u kunt verwachten, en waarom dat zo is.

 

Levertijden en voorraad

 

Nedaplast is een groothandel. Wij vertegenwoordigen een aantal Europese recyclingfabrikanten op de Nederlandse markt. Wij hebben een productgamma van enkele duizenden artikelen in verschillende kleuren en maten. De meest gevraagde artikelen / maten / kleuren zijn doorgaans uit voorraad leverbaar. Echter worden niet alle kleuren en maten actief in voorraad gehouden. Deze worden bij het verstrekken van uw opdracht in backorder gezet bij de betreffende fabrikant. Doorgaans worden de meeste artikelen binnen 15 à 20 werkdagen bij u op locatie geleverd. Vaak zijn deze namelijk wel in voorraad bij de fabrikant. Indien de producten nog geproduceerd moeten worden, kan dit de levertijd laten oplopen. U wordt hier altijd over geïnformeerd, zodat u de mogelijkheid heeft een alternatief te kiezen wanneer u haast heeft, of desgewenst uw order te annuleren.  Wij kennen geen 24 uurs leveringen. Heeft u haast? Vraag dan eerst een vrijblijvende offerte aan via het contactformulier, in plaats van een bestelling te plaatsen en te betalen. U wordt dan vooraf geïnformeerd over eventuele levertijden, en ontvangt pas een factuur van uw bestelling wanneer uw zending fysiek gereed staat om verstuurd te worden. Sinds begin 2021 zijn de levertijden hoger dan u van ons gewend bent. Dit heeft te maken met aanhoudende drukte bij de producenten. Hierdoor kunnen wij u niet altijd voorzien van een leverdatum waarop u uw werkzaamheden kunt plannen. De fabrikanten geven alleen nog data af onder voorbehoud. Informeer en bestel tijdig !

 

Wat we niet kunnen leveren:

 

Wit of transparant kunststof, golfplaat, trespa, draad, metaal, steen, beton, hout, composiet, acrylaten, buizen. Nedaplast  levert geen producten in het wit of transparant.  Hiervoor zou de grondstof van het recyclingmateriaal zuiver wit of helder moeten zijn, en dit is zelden het geval. Indien uw voorkeur uitgaat naar wit of transparant materiaal, is het raadzaam om op zoek te gaan naar een leverancier van "virgin" kunststof ( d.w.z.: niet gerecycled ). Tevens voorzien wij niet in golfplaat of trespa platen, hiervoor kunt u het beste uw lokale bouwmarkt proberen. Voor gevelbekleding is ons materiaal doorgaans te zwaar. U kunt hiervoor het best op zoek gaan naar producten die hier specifiek voor gamaakt zijn. U treft deze onder andere op deze link. Ook voor kunststof draad kunt u niet bij Nedaplast terecht, deze worden doorgaans geproduceerd uit "virgin" materiaal, en Nedaplast is gespecialiseerd in gerecycled kunststof. Het dunste materiaal wat we kunnen leveren is een groene HDPE plaat met een dikte van 4 mm  

 

Bewerkingen en onmogelijkheden

 

Het gerecycled kunststof laat zich schroeven, zagen, boren en frezen met normale gereedschappen. Het materiaal is echter moeilijk / niet te beschilderen of te verlijmen. Er wordt onvoldoende hechting gerealiseerd om zaken permanent vast te maken. Gerecycled kunststof wordt niet geproduceerd in RAL kleuren. Het is dan ook aan te bevelen goed na te denken over de kleur van uw product. De extreem lange levensduur van deze producten overstijgen de huidige trends, en het is meestal de bedoeling de producten nooit meer te hoeven vervangen. Kleuren die afwijken van de  weergegeven kleuren op de website zijn in sommige gevallen mogelijk, maar uitsluitend op aanvraag, en bij zeer grote volumes. Materiaaleigenschappen vindt u terug op de volgende link

Nedaplast levert gerecycled volkern kunststof. Volkern betekent dat een plank niet hol is. De profielen zijn echter niet geheel massief. Door het productieproces van de palen en planken is de kern van een profiel wat "brossig". Dit is inherent aan het materiaal. Bij zeer grote profielen kunnen "luchtbellen" in een profiel voorkomen. Hier dient u rekening mee te houden wanneer u het materiaal verzaagt / ons het materiaal laat verzagen. Bij Eco materialen komt dit veelvuldiger voor dan bij 'merkprofielen' van bijvoorbeeld Govaplast. Wij kunnen in een kunststof profiel een vakje frezen voor bijvoorbeeld een gedenkplaatje o.i.d. Dat is echter niet mogelijk op de "kop" van een afgezaagd profiel, vanwege deze brossige kern.

Eco plaatmateriaal wordt gespoten, niet geëxtrudeerd. Dit plaatmateriaal heeft dan ook altijd een zichtbare inspuitplek, welke is vlak geschuurd door de fabrikant. Het is tevens sterk af te raden kunststof profielen in de lengte te verzagen. Een kunststofprofiel kent namelijk een inwendige spanning, en zal neigen krom te gaan staan wanneer u deze in de lengterichting verzaagd. Alle profielen van het merk Govaplast hebben een inspuitrest aan de kopse kant van de plank. Deze dient te worden afgezaagd voor verwerking. De profielen zijn dan ook wat langer dan 360 cm. Dat is de maat die u overhoudt na het schoonzagen van het profiel. 

Ook kan kunststof minder grote vrije overspanningen aan dan bijvoorbeeld hout, door het ontbreken van stijfheid (kunststof kent geen vezelstructuur, en is dus wat flexibeler). Indien u twijfelt over de haalbaarheid van uw constructie, neem dan eerst contact op alvorens zaken te bestellen. Dit voorkomt teleurstellingen of potentieel gevaarlijke situaties. "Nee" is bij Nedaplast overigens een juist antwoord. Wij verkopen en leveren graag, maar nooit ten koste van.

 

Tekeningen & constructies

 

Kunststof is een mooi en veelzijdig materiaal om mee te werken. Het is echter niet voor alle constructies geschikt. Met onze gedegen vakkennis kunnen wij u adviseren, en producten aan of juist afraden. Wij kunnen echter niet in de stoel van een constructeur of architect gaan zitten. Wij kunnen bijvoorbeeld niet voor u becijferen of het dak van uw garage sterk genoeg is om er een dakterras met balkon op te bouwen. Tekeningen en schetsen van een bedoeld ontwerp zijn altijd handig om te ontvangen, echter is het aan u als klant om te bepalen hoe en met welk materiaal een ontwerp gebouwd wordt. Let op: Wij hebben GEEN bestekservice. Indien u zaken nodig heeft, kunt u een aanvraag indienen voor enige zaken die u wilt afnemen. Bestekaanvragen zonder begeleidend schrijven die als 130 pagina's PDF naar half Nederland worden verzonden nemen wij niet in behandeling. 

 

Toepasbaarheid

 

Wanneer u contact met ons opneemt, zullen wij in negen van de tien gevallen vragen waar u het materiaal voor gaat gebruiken. Dit omdat niet iedereen bekend is met kunststof en zijn eigenschappen. Indien wij twijfelen aan de haalbaarheid, zullen wij u adviseren zaken te heroverwegen. Maar wij kunnen dit niet voor u bepalen. Wanneer u tegen ons advies in materialen inzet die niet geschikt zijn voor het beoogde doel, kan dit beperkend werken op uw garantie. Bij oneigenlijk gebruik kunnen er zaken misgaan. Denk hierbij aan onverstevigde bankprofielen die doorbuigen, schuttingpalen of afrasteringspalen gebaseerd op houtmaten, materiaal wat veel grotere overspanningen maakt dan waar het geschikt voor is, etc. Kunststof is ander materiaal, en gedraagt zich anders dan hout of beton.  Laat u goed informeren. Dunner materiaal is vaak goedkoper, maar niet per definitie even geschikt.

 

Lineaire werking en kromtrekken

 

Kunststof werkt onder invloed van temperatuur. Dit is een eigenschap van het materiaal. Dit betekent dat bij temperatuurschommelingen, het materiaal wat uitzet, of krimpt. De hoeveelheid rek en krimp wordt becijferd met een lineaire uitzettingscoëfficiënt. Deze waarden vind u terug in de specbladen met materiaaleigenschappen zoals aan ons verstrekt door de fabrikanten van het materiaal. Als een kunststof paal in de volle zon staat, zal de zonkant van deze paal sneller opwarmen, en uitzetten dan de schaduwkant. Hierdoor kan een paal wat "trekken". Indien u een constructie wilt bouwen die 100% haaks en waterpas moet staan en blijven, is kunststof wellicht niet het meest geschikte materiaal voor uw project. Het is niet zo dat wanneer u rechte palen plaatst er over een week allemaal "kromme en verbogen" palen staan, maar u dient er wel rekening mee te houden dat het materiaal werkt. Wanneer de zon er weer af is, zal de paal ook weer nagenoeg zijn oorspronkelijke vorm terugkrijgen. Vaak is dit weinig storend, (u rijdt bijvoorbeeld regelmatig langs kilometers hekwerken van kunststof, die het wild van de snelweg tegenhouden, of het vee binnen de weilanden. Is u ooit opgevallen dat deze niet 100% haaks staan ?).  Kunststof wordt meestal toegepast vanwege zijn extreme levensduur, maar het kent constructie-technische beperkingen. Wanneer u niet zeker bent van de toepasbaarheid, neem dan contact met ons op, alvorens zaken te bestellen / laten verwerken.

 

Kleuren en nalevering

 

Gerecycled kunststof is een mengsel van kunststofgranulaat en het wordt gepigmenteerd met een kleurpasta. De samenstelling van het granulaat, tezamen met een toegevoegde hoeveelheid kleurpasta, zorgen voor een homogeen in de massa gekleurd kunststofprofiel.  Het is echter geheel afhankelijk van de exacte samenstelling van de grondstof, en de hoeveelheid kleurpasta, wat de uiteindelijke tint van een profiel wordt.  Wanneer wij producten leveren, komen deze normaliter uit 1 productie-batch, en hebben dus allemaal dezelfde kleur. Wij adviseren dan ook om bij uw bestellingen (vooral die met grote volumes ) wat extra profielen af te nemen. Het is namelijk onmogelijk te garanderen dat u bij een eventuele nabestelling exact dezelfde kleur ontvangt. Ook bij kleurmonsters kunnen de kleuren qua tint afwijken van de kleur die u daadwerkelijk ontvangt, gezien dit nagenoeg altijd zaagrestanten zijn van eerdere leveringen. Ons beschikbare fotomateriaal geeft een goed en reëel overzicht van de kleuren die u kunt verwachten. Het kunststof is vanwege de gebruikte grondstoffen niet in RAL kleuren te produceren. Bi-color modellen hebben doorgaans een zwart onderstel, en grijs, beige of bruin dek. Beschikbare kleuren zijn zwart, grijs, bruin, groen of beige. De kleuren roodbruin en antraciet zijn alleen beschikbaar als tand- en groefplank, of terrasplank.  

 

Website en functionaliteit

 

Na het plaatsen van een bestelling, ontvangt u hierover per email een bevestiging. Helaas worden deze gegenereerd vanuit standaard templates die in elke webwinkel min of meer hetzelfde zijn. Regelmatig worden deze emails dan ook gemarkeerd als mogelijke spam, en deze verdwijnen dan in de map ongewenste email. Door een keer met rechts te klikken op onze email, en ons als "veilige afzender" te markeren, bent u hier vanaf. Wij kunnen dit echter niet voor u doen, het is uw mailclient die dit blokkeert. Na het maken van een geslaagde betaling, vindt u in uw account onder de knop "mijn  bestellingen" uw factuur terug. U kunt deze downloaden / uitprinten t.b.v. uw administratie. De print knop zal een PDF document genereren, welke u kunt uitprinten, om toe te voegen aan uw administratie. Wanneer u kopie-facturen bij ons opvraagt, komen deze doorgaans uit ons ERP pakket, en niet uit de website. Deze facturen hebben een andere lay-out.

 

Systemen van derden :

 

Het is medewerkers van Nedaplast niet toegestaan te werken in systemen van derden ! Wij loggen dus niet in op enige portalen om opdrachten op te halen, ergens documenten in te voeren, facturen betaald te krijgen, of andere administratieve zaken te behandelen buiten onze eigen computersystemen om. Contact verloopt via webformulieren, email of telefoon. Mails met linkjes om ergens opdrachten 'te downloaden' zullen wij uit veiligheidsoverwegingen niet in behandeling nemen. U kunt wel digitale orders insturen, mits u er zorg voor draagt dat deze duidelijke contactgegevens bevatten m.b.t. de verantwoordelijke contactpersoon voor vragen / opmerkingen / leveringen / facturatie. Zonder deze gegevens kunnen wij uw opdrachten niet in behandeling nemen. Wanneer u zaken koopt, dient u in te stemmen met onze algemene voorwaarden. Wij verwerpen op voorhand alle ingestuurde inkoopvoorwaarden. U kunt zakelijk pas op rekening inkopen zodra u een geregistreerd klantnummer heeft. Een eerste bestelling zal dan ook altijd met de betalingsvoorwaarde "bij verzending goederen" worden aangeboden. Zodra uw eerste betaling is verwerkt, kunt u eventuele vervolgbestellingen op rekening aanvragen. Uitsluitend overheden en scholen zijn hiervan uitgezonderd. Hierop zijn geen verdere uitzonderingen.  

 

Offertes en orders

 

Wanneer u een offerte bij ons aanvraagt krijgt u een vrijblijvende prijsopgave toegestuurd. Deze is geheel vrijblijvend, en verplicht u tot niets. Offertes verlopen in principe na 4 weken. Een offerte is geen bestelling. Elk jaar komt het wel een keer voor dat een klant vraagt waar zijn goederen blijven. Het antwoord is; "Die komen niet, want u heeft geen bestelling bij ons geplaatst, maar een prijs aangevraagd". Pas wanneer u reageert op een offerte en van ons een orderbevestiging ontvangt, gaan er allerlei zaken gebeuren. Uw bestelling wordt verzameld, bewerkt, verpakt en gereed gezet voor verzending. Het is dan ook extreem belangrijk dat u onze orderbevestigingen goed nakijkt, en deze inhoudelijk op juistheid controleert. Met die bon wordt namelijk ons centrale magazijn aangestuurd, maar ook onze werkplaats, de fabrikant, en de vervoerder. Als er dus fouten op de orderbevestiging staan, gaan er bijna automatisch zaken mis. Controleer deze dus goed ! U krijgt namelijk precies geleverd wat er op die orderbevestiging staat. Heeft u een wijziging aangebracht in een bestelling? Draag er dan zorg voor dat u van ons een nieuwe orderbevestiging ontvangt waar dat ook op staat ! Wij zullen een order zo vaak als nodig is aanpassen, zolang de data die erop vermeld staan maar juist is. Maar controleer het goed, achteraf is het (zeker bij bewerkt materiaal) vaak niet meer te herstellen. Dit geldt ook voor adressering en tenaamstelling op facturen. Zolang uw bestelling nog in de offerte / orderstatus staat, kunnen we deze probleemloos en zo vaak als nodig wijzigen. Na facturatie is dat niet meer mogelijk. Wanneer u na de complete afhandeling van een order alsnog met wijzigingen op de proppen komt, behouden wij ons het recht voor administratiekosten aan u door te rekenen voor het crediteren / wijzigen van zaken die u vooraf had kunnen en horen te controleren.

 

Soorten kunststof

 

We onderscheiden 3 soorten afvalstromen in de producten die we leveren.

  • Industrieel gerecyclede kunststoffen, herwonnen uit afval uit de industrie, verkrijgbaar in verschillende kleuren, wordt voornamelijk gebruikt voor zichtwerk, meubels etc.
  • Eco kunststof, herwonnen uit ingezameld kunststofafval. Ideaal voor in de tuin, als schuttingpaal, voor onder de grond, in de vijver, op plaatsen waar het vochtig is, maar waar de esthetische waarde minder van belang is.
  • RTP kunststof, herwonnen uit ingezameld textielafval. Nog steeds 100% kunststof, maar met een vezelstructuur, dus wat stijver dan eerdergenoemde kunststoffen. Dit zien we ook als een eco kunststof. Qua uitstraling lijkt het materiaal een beetje op natuursteen.

Al deze producten kennen 2 jaar garantie via Nedaplast en 10 jaar fabrieksgarantie. Kunststof zal uiteindelijk ook verbrokkelen en vergaan, maar dat duurt doorgaans langer dan een mensenleven.

 

Webwinkel keurmerk

 

Nedaplast is niet aangesloten bij enige webwinkel keurmerken instantie. Er zijn er honderden, en deze dragen ons inziens niet bij aan onze gekende dienstverlening en service. Daarnaast leveren wij topkwaliteit, en daar gaat een keurmerk niets aan bijdragen, buiten hogere kosten voor u als eindgebruiker. Mocht u liever niet rechtstreeks in een webshop bestellen, kunt u te alle tijde vrijblijvend offerte aanvragen via email of het contactformulier, of ons afhaaldepot / showroom te Gieten bezoeken. Ons adres, onze contactgegevens en een routebeschrijving treft u onderaan het contactformulier.   Wij attenderen u erop dat wij online onze producten uitsluitend verkopen via de beveiligde website https://www.nedaplast.com, en niet via marktplaats of andere (veiling)sites. U kunt daar wel advertenties tegenkomen van Google, maar wij doen geen zaken via platformen van derden.  

 

Overige vragen

 

Nedaplast was in Nederland een van de eerste leveranciers van recycling kunststoffen met een actieve webshop die ook aan consumenten levert. Voor die tijd was het voor een particulier niet eenvoudig om kunststofproducten te kopen, dit was veelal voorbehouden aan bedrijven, gemeentes en overheden. Met inmiddels ruim 15 jaar marktervaring zijn we een bekende en betrouwbare leverancier van gerecycled kunststof producten. Van kleine hobbyprojecten, tot complete bouw en renovatieprojecten, we denken graag met u mee. Helaas ontkomen we in ons vakgebied, en dus ook in deze website, niet altijd aan het gebruik van "vakjargon". Het is echter geen schande als u niet weet wat een slobgat is, of een lineäire uitzettingscoëfficient. Het is echter wel handig om te weten wanneer u aan de slag gaat met kunststoffen. Mocht u zaken tegenkomen die voor u onduidelijk zijn, of waar u vragen bij of over heeft, schroom niet, neem gerust contact met ons op. Het is helaas onmogelijk alle vragen/antwoorden op deze pagina te verwerken en vermelden. Maar mocht u vragen hebben, staan wij u graag te woord op telefoonnummer 0592-261926.

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 18-12-2023