Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Bezorging

Waarom rekent u verzendkosten ?

Transport van onze materialen is, zeker met de huidige brandstofprijzen, relatief kostbaar, omdat het vaak om grote volumes materialen gaat met bijzondere afmetingen. Onze materialen passen doorgaans niet in een gesloten vrachtauto, en zijn te lang en te zwaar voor pakketdiensten. Gezien we door heel Europa leveren werken wij hiervoor samen met externe vervoerder Oegema Transport. Zij rijden met 350+ trailers door Europa en kunnen onze lengtezendingen aan de zijkant laden en lossen omdat ze werken met trailers met schuifzeilen aan de zijkant. Daarmee kunnen zendingen tot wel 6 meter lang worden gelost. Omdat wij transport moeten uitbesteden, kunt u niet kosteloos retourneren.  Vervoer is een dienst die wij voor u kunnen organiseren, maar de kosten daarvoor gaan direct naar de derde partij (de vervoerder). Indien u daar niet mee akkoord gaat, kunnen wij simpelweg niet leveren op uw adres. U kunt uw zending wel bij ons (laten) afhalen met eigen vervoer, dan worden er geen transportkosten in rekening gebracht.  

Wij rekenen transportkosten vanuit ons depot naar u als klant  niet vooraf door in de prijzen. Daardoor staan wij scherp in de markt en betaalt u niet teveel wanneer u goederen zelf komt halen. Verzendkosten zijn afhankelijk van lengte en gewicht, vrachtvervoerders rekenen namelijk in laadmeters / palletplaatsen. Voor het bedrag wat u afrekent in de webshop zal de vervoerder uw bestelling bij ons afhalen en deze één keer aanbieden bij het door u opgegeven adres, tenzij daar beperkingen van kracht zijn ! Vrachtvervoerders rekenen in laadmeters per rit. U dient  aanwezig te zijn voor ontvangst goederen, er moet voor worden getekend.

Wij sturen niet per verrassing een trailer naar uw huisadres toe, er wordt altijd vooraf telefonisch of per e-mail contact met u opgenomen. Als wij na 3 contactmomenten geen gehoor krijgen of feedback ontvangen, en uw zending is betaald, zal deze alsnog worden aangeboden ter levering. Hierbij geldt wel: bij nieuwe bezorgpogingen zal de vervoerder u opnieuw transportkosten in rekening brengen, deze rekenen wij 1op1 aan u door. Let op: onze zendingen kunnen niet bij uw lokale postagentschap worden neergezet of afgegeven. Daar zijn ze niet op ingericht. Lossen bij een vriendelijke buurman/vrouw kan vaak wel.

Als ik voor 22.00 bestel, heb ik mijn bestelling dan morgen in huis ?

Nee. Wij zijn geen Bol.com met een magazijn vol dozen met gereedstaande producten. Wij voeren een gamma van enkele duizenden producten in verschillende maten en kleuren. Het is onmogelijk deze allemaal actief in voorraad te houden. Meubelen worden met zorg op maat voor u gemaakt in de door u gewenste kleur(en). Wat uit voorraad leverbaar is, wordt op werkdagen in principe binnen 3-5 werkdagen verwerkt en verzonden. Wij verzamelen 2 keer per week lopende weborders. Om de carbon footprint van onze organisatie zo beperkt mogelijk te houden sturen we de meeste vracht af in bulk. Indien u heel veel haast heeft met een bestelling, neem dan vooraf telefonisch contact met ons op. We zullen u dan informeren betreffende de te verwachten leverdatum, en kijken hoe we u zo snel mogelijk van dienst kunnen zijn. Wilt u spullen komen halen, neem dan vooraf even contact op om er zeker van te zijn dat hetgeen u zoekt ook voorradig is in de door u gewenste kleur / maatvoering. Zendingen naar België nemen doorgaans 2 werkdagen in beslag.

Tijdstip van een levering  

Het is voor ons niet mogelijk u vooraf te voorzien van het te verwachten tijdstip van levering. Wij verstrekken de vervoerder een opdracht om zaken te komen laden, en ze waar mogelijk de volgende werkdag bij u te bezorgen. De vervoerder maakt uit efficiëntie overwegingen zijn distributieplanningen pas 's nachts, als al hun auto's uit de gehele EU terug binnen zijn. Bij het inplannen van uw levering, stuurt het plansysteem u automatisch een mail met het te verwachten tijdstip van levering. Wanneer u 's ochtends in uw mail kijkt, staat daar dan ook een mail voor u gereed met daarin het tijdvak wanneer de chauffeur bij uw adres verwacht te zijn. Wanneer de vervoerder een derde partij in moet schakelen om te leveren op uw adres, krijgt u geen e-mail van het plansysteem. (niet alle 'charters' beschikken over een black box systeem waarmee ze te volgen zijn). In zulke gevallen kunt u bij ons informeren wat de verwachting is, wij nemen dan contact op met de planning van de vervoerder en bellen u terug, of u kunt daarover rechtstreeks in contact treden met de klantenservice bij de vervoerder middels de gegevens op deze link : https://www.oegematransport.nl/contact/ . Bij vertragingen of calamiteiten kan het bezorgmoment afwijken van hetgeen u toegestuurd is per e-mail. U kunt geen rechten ontlenen aan het niet behalen van een te verwachten aflevermoment. 

Levertijden en voorraad

Deze website heeft GEEN voorraadbeheersysteem actief. Dus niet alle producten op onze site zijn direct uit voorraad leverbaar. We hebben gemiddeld genomen een actieve voorraad van tussen de 350 en 450 ton aan kunststof palen, planken en platen. De meest gevraagde artikelen / maten / kleuren zijn doorgaans uit voorraad leverbaar. Echter worden niet alle kleuren en maten actief in voorraad gehouden. Deze worden bij het verstrekken van uw opdracht in backorder gezet bij de betreffende fabrikant. Doorgaans worden de meeste artikelen binnen 20 à 25 werkdagen bij u op locatie geleverd. Vaak zijn deze namelijk wel in voorraad bij de fabrikant. Indien de producten nog geproduceerd moeten worden, kan dit de levertijd laten oplopen. U wordt hier desgewenst over geïnformeerd, zodat u de mogelijkheid heeft een alternatief te kiezen wanneer u haast heeft, of uw order te annuleren als u gebonden zit aan tijd. Wij kennen geen 24 uurs leveringen. Heeft u haast ? Vraag dan eerst een vrijblijvende offerte aan via het contactformulier, in plaats van een bestelling te plaatsen en met Ideal te betalen. Of neem telefonisch contact op. U wordt dan vooraf geïnformeerd over eventuele levertijden en ontvangt pas een factuur van uw bestelling wanneer uw zending fysiek gereed staat om verstuurd te worden. 

Beperkingen op een afleveradres

Logistiek is een van de lastigste onderdelen van ons werk omdat we dit moeten uitbesteden. We zijn als handelsorganisatie niet in staat om op één en dezelfde dag te leveren door heel Europa met eigen vervoer. En er zijn tegenwoordig nogal wat regels en beperkingen van kracht door geheel Nederland. Milieuzones waar geen vrachtvervoer kan komen, hoogte-, breedte- en gewichtsbeperkingen, emissiebeperkingen, doodlopende straten, autoluwe stadscentra, plaatsen waar zoveel geparkeerde auto’s staan dat een vrachtwagen er nagenoeg niet kan komen, of tijdelijke beperkingen zoals afsluitingen voor markten, kermissen, etc. Daar hebben pakketdiensten doorgaans minder last van, maar wij zijn door onze volumevrachten volledig afhankelijk van vrachtvervoer. 

Aangezien wij vanuit een bestelling in de webshop onmogelijk kunnen inschatten of bepalen wat de route, bereikbaarheid en regelgeving op uw locatie betreft, dient u hier zelf rekening mee te houden. Zit u op 4 hoog in een milieuzone aan een gracht in hartje Amsterdam, en heeft u 3000 kg. kunststof besteld met een lengte van bijna 4 meter, dan kan onze vervoerder uw adres simpelweg niet bereiken. In zulks een geval zult u een andere loslocatie moeten kiezen. Het feit dat u betaald heeft voor een levering op dat adres doet daar niet aan af.  U kunt daarover dan ook niet bij ons noch bij onze vervoerder in beklag gaan, neem contact op met uw gemeente ! Zij hebben deze regelgeving verzonnen, ze zullen vast ook nagedacht hebben over de oplossing(en) hiervoor. Wij kunnen er niets aan of tegen doen. Het is namelijk niet zo dat u met het betalen van verzendkosten in een webshop een recht koopt om een vervoerder wetten te laten overschrijden, of uzelf te beroepen op "regels voor webshops". U zult bij het afrekenen van een bestelling dan ook moeten aangeven dat u bij gebruik van uw retourrecht zelf de retourzending dient te verzorgen en te betalen. Als u dat niet wilt, even goede vrienden, maar dan kunnen we u hier niet helpen, en zult u een leverancier moeten zoeken die dat anders voor u inkleedt.

Regelgeving

Al onze offertes en orders worden in principe “ongelost” aangeboden. Waar mogelijk (lees; zendingen van minder dan 2.4 meter die met een pompwagen kunnen worden gelost) lost de vervoerder, echter tot aan uw deur. Maar er worden dus geen goederen naar de 4de verdieping gesjouwd, of in uw achtertuin gelegd door de chauffeur. Zij mogen dit niet en hebben daar doorgaans ook geen tijd voor. Ze hebben 15 à 20 minuten om een zending uit de vrachtwagen te krijgen, en moeten dan door naar hun volgende adres. Als ze bij u twee uur nodig hebben om lossen, krijgt een andere klant aan het eind van de dag zijn bestelling niet meer geleverd, en wordt deze een dag later aangeboden. Extra kosten voor wachttijden e.d. worden per kwartier aan ons doorbelast. Wij behouden ons dan ook het recht voor om extra kosten die gemaakt worden voor uw levering, ook aan u te factureren. Zelfs wanneer u al transportkosten betaald heeft in de webshop. Die gaat er namelijk niet van uit dat er bij elk adres en half uur extra wachttijd / lostijd nodig is. 

Losmogelijkheden

Wanneer u goederen besteld van 3.6 meter lang en 20 kg per stuk, dient u zelf zorg te dragen voor losmogelijkheden. De chauffeur mag vanwege arbo-regelgeving niet handmatig lossen. U kunt in de webshop een kooiaap bestellen bij uw levering. Dan neemt de chauffeur een heftruck mee op zijn vrachtauto, en kan de zending snel en veilig in een keer worden gelost. Als u 2000 kg materiaal bestelt zonder heftruck en zegt tegen de chauffeur: “leg het daar maar neer”, zal die chauffeur bedanken voor de eer, en uw zending mee retour nemen. Tevens bent u dan u de leveringskosten kwijt. Een nieuwe bezorgpoging brengt opnieuw transportkosten met zich mee. Zij hebben uw zending aangeboden, maar u kunt deze niet lossen, daar kan de vervoerder niets aan doen. Houd hier dus rekening mee. Een heftruck lijkt misschien duur, maar een uur slepen met zwaar materiaal uit een vrachtwagen die voor de 2de keer moet komen is veel kostbaarder.

Bovenstaande tekst lijkt misschien heel strikt, maar een en ander verloopt op basis van redelijkheid. Als u 2 planken en een paal besteld, hoeft daar echt geen heftruck bij. Als u dan de chauffeur een handje helpt, is dat zo uit de auto. Als het echter om honderden of duizenden kilo’s gaat, bespaar dan niet op een heftruck. De chauffeur mag in principe helemaal niets met de hand lossen, u kunt dat dus niet van hen eisen. Extra kosten na levering zijn een zeldzaamheid, de meeste mensen begrijpen zelf dat 3000 kg. planken van 3,5 meter lang met de hand lossen ondoenlijk is. Maar het is eenvoudig te voorkomen. 

Wij werken al heel lang samen met Oegema en 99% van onze orders verloopt zonder enige problemen. Zij zijn als een van de grootste logistieke dienstverleners in ons land erg flexibel, en schakelen charters (ingehuurde collega’s) in voor plaatsen waar zij zelf niet kunnen / mogen komen. Dit geld bijvoorbeeld voor grote stadscentra en de Waddeneilanden. In geval dat er een charter ingeschakeld moet worden kan dit betekenen dat uw bestelling 1 dag langer onderweg is. Hier kunnen we niets aan of tegen doen. Op het moment dat goederen eenmaal verzonden zijn worden ze doorgaans binnen 1 werkdag geleverd, in overmacht situaties of in geval van het inschakelen van derden kan dat een dag langer duren. Mocht dat voorkomen, zal de klantenservice van de vervoerder u informeren. 

Bij de overige 1% is het lastiger, en krijgen we te maken met meerkosten. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer men door toltunnels naar Zeeuws Vlaanderen moet om te lossen, of bij veerponten naar de eilanden. Onze vervoerder mag de Waddeneilanden niet op. Levering voor deze eilanden geschiedt dan ook niet op het eiland zelf, maar altijd aan de wal bij de vervoerder die wel op de eilanden mag leveren. Indien u graag uw bestelling op een van de eilanden geleverd ziet worden, is dat mogelijk, maar dan kunt u het best vooraf offerte aanvragen met een indicatie van de kosten.  We informeren u zo goed mogelijk, maar zijn tevens genoodzaakt dat soort bijkomende kosten aan u door te berekenen. Vervoer is bij ons een dienst die in principe verder los staat van uw aankoop. 

Kosten

Vervoerskosten zijn dus werkelijke kosten. Oegema heeft concurrerende tarieven, maar wanneer u zelf een vervoerder heeft die uw afhaling / levering goedkoper voor u kan realiseren, staat het u natuurlijk vrij uw zending door hen af te laten halen. In dat geval, of wanneer u zelf komt afhalen, vervallen alle posten m.b.t. transport op de offerte. Kosten die we niet maken hoeft u uiteraard ook niet te betalen. Wanneer een vervoerder niet op de afgesproken dag kan komen leveren, informeren zij u hierover. Tijdens bijvoorbeeld de boerenprotesten stonden de chauffeurs, net als iedereen, gewoon in de file. En het is teleurstellend wanneer een bezorger niet komt opdagen op de verwachte dag, maar dit soort zaken gebeuren nu eenmaal. Dat is geen schering en inslag, dus de kans dat u dit meemaakt is maar heel erg klein, maar het is niet onmogelijk.

U kunt bij ons geen claims indienen op basis van leveringen / leverdagen. Indien u goederen echt op een bepaalde dag nodig heeft, bijvoorbeeld omdat u een kraan heeft gehuurd om goederen op dak te krijgen, neem dan minimaal een week van tevoren contact met ons op. Dit soort zaken zijn goed te plannen, mits daar ook tijd voor is. Wanneer u de vervoerder laat wachten of ze op een ander tijdstip laat terugkomen, is dat een afspraak tussen u en de vervoerder. Enige kosten die daaruit voortvloeien worden echter aan ons als oorspronkelijke opdrachtgever gefactureerd. Bijkomende kosten die voortvloeien uit “uw eigen handelen” zullen éen op één aan u worden doorberekend.

Wij kunnen en zullen geen accounts openen bij derde vervoerspartijen en/of allerlei pakketdiensten. Die hebben allemaal een eigen backend, eigen AVG & privacy regelgeving waar overeenkomsten voor moeten worden gemaakt, eigen procedures, eigen verpakkingsvereisten, en een eigen administratie. Op het voor ons kleine percentage orders waar dit bruikbaar voor zou kunnen zijn kunnen we echter niet onze gehele bedrijfsvoering aanpassen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Retouren

Wanneer u goederen retour wilt sturen, kunnen we dit voor u organiseren. Het blijft echter zo dat de vervoerder kosten in rekening zal brengen voor het bij u afhalen en retour brengen van uw zending. Bij webshops die brievenbuspakjes versturen, krijgt u bij wet deze verzendkosten retour. In onze handel is dit simpelweg niet mogelijk aangezien de transportkosten regelmatig hoger zijn dan de winst op de producten die we versturen. Bij een bestelling zult u dus bij voorbaat moeten afzien van het recht op kosteloos retourneren, anders kunnen we geen zaken met u doen. Dit komt nagenoeg nooit voor, maar we willen de discussie ook niet aan. Wij doen zaken met open vizier, en informeren u zo goed mogelijk en vooraf. Het is wel zo dat wanneer u teveel materiaal besteld heeft en dat onbewerkt en in goede staat retourneert, u de materiaalkosten volledig gecrediteerd krijgt. Maar transportkosten gaan naar de vervoerder, die levert daar zijn dienst voor, en zullen altijd betaald moeten worden. Deze uitsluiting behelst overigens alleen kosteloze retouren, en is geenszins een beperking op eventuele garantieclaims ed. 

Indien u twijfelt over een eventuele aankoop, kleur, het materiaal, af anderszins, kom dan kijken in onze showroom of vraag wat monstermateriaal aan. Het is simpelweg te kostbaar om een volumevracht op en neer te sturen. Dat kan een Bol.com of een Zalando met zijn brievenbuspakjes incalculeren in zijn prijzen. Als wij dat moeten gaan doen zou elke zending exorbitante kosten met zich meebrengen vanwege de volumes die we verwerken. Wij werken zo duurzaam mogelijk, willen met onze organisatie bijdragen aan mileubehoud, en zaken betaalbaar houden voor u als klant. Onnodig vracht op en neer sturen past buiten de kosten ook gewoon niet in onze visie en werkwijzen. Daarom komen onze materialen ook allemaal uit de EU, en niet per zeecontainer uit een of ander ver land. Voor het downloaden van een retourformulier bezoekt u deze link, en volgt u de instructies in het document.