Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Kleuren Kunststof

Govaplast Kleuren

Het kunststof is vanwege de gebruikte grondstoffen niet in RAL kleuren te produceren. Gerecycled kunststof is een mengsel van kunststofgranulaat en het wordt gepigmenteerd met een kleurpasta. De samenstelling van het granulaat, tezamen met een toegevoegde hoeveelheid kleurpasta, zorgen voor een homogeen in de massa gekleurd kunststofprofiel. Het is echter geheel afhankelijk van de exacte samenstelling van de grondstof, en de hoeveelheid kleurpasta, wat de uiteindelijke "tint" van een profiel wordt. Ook bij kleurmonsters kunnen de kleuren qua tint afwijken van de kleur die u daadwerkelijk ontvangt, gezien dit zaagrestanten zijn van eerdere leveringen.

Wanneer wij producten leveren, komen deze normaliter uit 1 productie-batch, en hebben dus allemaal dezelfde kleur. Wij adviseren dan ook om bij uw bestellingen (vooral die met grote volumes) wat extra profielen af te nemen. Het is namelijk onmogelijk te garanderen dat u bij een eventuele nabestelling exact dezelfde kleur ontvangt.

De kleur zwart wordt gepigmenteerd met carbon. Compleet ongevoelig voor UV, waardoor een zwart profiel, over 10 jaar nog steeds een zwart profiel is. Alle gekleurde profielen worden met zogenoemde UV stabilisatoren behandeld, en zijn daarom behoorlijk kleurvast, ook na jaren gebruik. Er bestaan echter geen garanties op kleuren. Slijtage, weersinvloeden en andere externe factoren hebben hier invloed op. 

Meubilair kan worden gemaakt uit 1 kleur, maar wordt vaak aangevraagd in Bi-Color. Hierbij zijn de poten meestal zwart, en het dek van een tafel of bank is van een andere kleur, waardoor het geheel een andere uitstraling krijgt, of beter aansluit op de omgeving. Bi-color modellen hebben doorgaans een zwart onderstel, en grijs, beige of bruin dek. Beschikbare kleuren zijn zwart, grijs, bruin groen of beige.

Wanneer u meubilair in 1 kleur besteld, kan het voorkomen dat de gebruikte palen een tintverschil vertonen t.o.v. de gebruikte planken. De fabrikant zorgt ervoor dat profielen uit een en dezelfde batch komen, dat geld ook voor de palen. Zijn deze echter op een verschillend tijdstip geproduceerd, kunnen er zichtbare kleurafwijkingen voorkomen.Daar is niets tegen of aan te doen, deze tintafwijkingen zijn een eigenschap van het werken met recycling materiaal. Dit soort tintverschillen zijn vaak wat duidelijker zichtbaar bij lichte kleuren, zoals grijs of beige. 

De kleuren roodbruin en antraciet zijn alleen beschikbaar als respectievelijk tand en groef plank, of terrasplank. Andere profielen worden niet in die kleur geproduceerd. 

Beschikbare kleuren