Welkom bij Nedaplast

Kleuren Kunststof

Klerenkaart

 

Gerecycled kunststof is een mengsel van kunststofgranulaat en het wordt gepigmenteerd met een kleurpasta. De samenstelling van het granulaat, tezamen met een toegevoegde hoeveelheid kleurpasta, zorgen voor een homogeen in de massa gekleurd kunststofprofiel. Het is echter geheel afhankelijk van de exacte samenstelling van de grondstof, en de hoeveelheid kleurpasta, wat de uiteindelijke "tint" van een profiel wordt.  

Wanneer wij producten leveren, komen deze normaliter uit 1 productie-batch, en hebben dus allemaal dezelfde kleur. Wij adviseren dan ook om bij uw bestellingen (vooral die met grote volumes ) wat extra profielen af te nemen. Het is namelijk onmogelijk te garanderen dat u bij een eventuele nabestelling exact dezelfde kleur ontvangt.

Ook bij kleurmonsters kunnen de kleuren qua tint afwijken van de kleur die u daadwerkelijk ontvangt, gezien dit zaagrestanten zijn van eerdere leveringen. Het kunststof is vanwege de gebruikte grondstoffen niet in RAL kleuren te produceren. Bi-color modellen hebben doorgaans een zwart onderstel, en grijs, beige of bruin dek. Beschikbare kleuren zijn zwart, grijs, bruin groen of beige.

Meubilair kan worden gemaakt uit 1 kleur, maar wordt vaak aangevraagd in Bi-Color. Hierbij zijn de poten meestal zwart, en het dek van een tafel of bank is van een andere kleur, waardoor het geheel een andere uitstraling krijgt, of beter aansluit op de omgeving. 

De kleuren roodbruin en antraciet zijn alleen beschikbaar als respectievelijk tand en groef plank, of terrasplank.